*** Heel Nederland aan de Mondharmonica *** Vandaag is het feest en morgen ook *** Heel Nederland aan de Mondharmonica ***

Home
Viola
Mondharmonica

Activiteiten:
* De Notenkraker
* Harmonicainstituut
* Swing
* Edu-Art
* NOVAM
* Kunst Centraal
* Harmonica Meetup
* Gambia Avonturen
* Wat doe jij?
* VMV
* HMV
* Bakels Gemengd Koor
* Actie Progeria
* Zomerkampen

Geschiedenis
In de Media
Cursussen
YouTube

Agenda
Links
Contact


Veldhovense Mondharmonica Vereniging

De VMV is een mondharmonica-vereniging opgericht in 1985 in Veldhoven waarbij het vooral gaat om het plezier van gezamenlijk muziek maken.

Wij zijn aangesloten bij de NOVAM (de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica). Iedere dinsdag repeteren wij in Sentrum 70 aan de Handwijzer 8 in Veldhoven. Het huidige aantal leden ligt tussen de 25 en 35 . De V.M.V. organiseert mondharmonica opleidingen en biedt de mogelijkheid voor jong en oud om in groepjes en in orkestverband te spelen.

Wij hebben een orkest van ongeveer 20 leden en de vereniging heeft de keuze gemaakt om alleen mondharmonica’s te spelen zonder begeleiding door andere instrumenten. De mondharmonica "familie"bestaat namelijk uit bas-begeleiding(accoord-en chromatische instrumenten die zoals in een koor of elk ander orkest meerstemmig kunnen spelen. Wij verzorgen optredens in bejaarden- en verzorgingshuizen, bij bedrijven (jubilea, kerstmis) bij feesten (bruiloft, abraham), braderien en verder bij bijna iedereen, die ons daarvoor uitnodigt. Ook vinden wij het plezierig om samen met andere muziekverenigingen op te treden.

Het repertoire bestaat uit oude, licht klassieke en populaire muziek, meestal in een bezetting van 2 of 3 melodiepartijen en daarbij bas en begeleiding. Jaarlijks doen wij mee aan een landelijk mondharmonicafestival.

Omdat alle muzieksoorten op de mondharmonica gespeeld kunnen worden en omdat het leeftijdsverschil tussen de leden groot is hebben wij een zeer breed repertoire van pop en klassiek tot volksmuziek en oud-nederlandse liedjes. De leden hebben inspraak in de muziekkeuze. Jaarlijks doen we mee aan een landelijk mondharmonicafestival.

De muzikale leiding en het opleidingsprogramma zijn in handen van Viola Barends en de beginnerscursus wordt gegeven door Bert van de Kerkhof.

Er wordt iedere week op dinsdagavond les gegeven. U kunt vrijblijvend met ons kennismaken, door te komen luisteren bij een van onze repetities.

Sinds 2013 geeft Viola ook bluesharplessen in groepsverband. Aan de hand van oefenstukken leer je diverse technieken die je bij het spelen van blues nodig hebt toepassen, zoals benden, tongblok en tongslag, en het spelen van akkoorden en single notes. Verder bestuderen en spelen we bluesstandards.

Voor meer informatie : www.mondharmonicaveldhoven.nl


VMV op World Harmonica Festival 2005 te Trossingen


Als de klok van Arnemuiden


Boerenbruiloft


Beatles medley


Solvjeg's lied


Lasciate mi morire